Ny billeddatabase med pressefotos fra Krøniken's tid i 60'erne under opbygning:

Billedbureauet Pressehuset Aps billedarkiv lukkede i 2003. Pressefotograf John S. Andersen - var ansat som pressefotograf på Pressehuset fra 1963 - 1966 - tiden er kendt fra Tv's Krøniken. Det blev til i alt 78.000 negativer og dias som efter lukningen kom "hjem" til fotografen, heraf vil ca. 8.000 pressefotos blive digitaliseret til en privat billeddatabase med historiske billeder. Efter lukningen af Pressehuset blev negativer og farvedias nemlig overdraget til pressefotograferne eller til Det Kongelige Bibliotek. Min billeddatabase er oprettet, fordi alle mine negativer skal til Det Kongelige Bibliotek, og, at jeg gerne selv vil have kopier af de bedste billeder - bl.a. af hensyn til mit barnebarn.

Billedarkiv: Paul McCartney The Beatles
Paul McCartney
Billedearkiv: NHØP Niels-Henning Ørsted Pedersen
NHØP
Billedarkiv: 10 soldater på en Nimbus 1964
Militær Nimbus 1964
Billedearkiv: Gunnar Nu Hansen skyder lerduer på Amager
Gunnar Nu Hansen


Visit: Imagesfiles.com - the images database - 6.000 images/picture/photos

Kun for særligt interesserede:

Der er ikke umiddelbart adgang til billeddatabasen, men særligt interesserede, som fx bogforlag, historikere og medievirksomheder kan få tilladelse til at logge ind på databasen via Internettet. Der kan hentes mange faktuelle oplysninger.

Billedarkivet vil komme til at indeholde pressefotos af stort set alle de personer som betød noget i det danske samfund i første halvdel af 60'erne, både politisk, erhvervsmæssigt og kulturelt, samt de mange internationale navne som besøgte Danmark i perioden.

Alle pressefotos er forsynet med optagelses- eller arkiveringsdatoer fra tiden, samt navne og beskrivelse af begivenheden hvor billedet er taget.

Der er søgefunktion, hvor der kan søges på navne, begivenheder og datoer.

Kontak: e-mail Webmaster

Tilbage til forsiden:

Læs venligst Copyright - rettigheder. Der også indbefatter databasen.


Billedarkiv: Paul McCartney The Beatles - NHØP Niels-Henning Ørsted Pedersen - 10 soldater på en Nimbus - Gunnar Nu Hansen skyder lerduer på Amager