To af den her slags for 50 kroner - og en hel dag  ved åen - det er blligt.
To af den her slags for 75 kroner - og en hel dag i den herlige natur ved åen - det er bare billigt.
 
  Opdateret 20. marts 2019

Hvis du er under 18 og over 65 år og bor i Fredensborg Kommune, skal du fra 1. juni 2012 ikke længere købe dagkort, eller være medlem af lystfiskerforeningenforeningen.
Du kan fiske frit.


Læs mere på tv-fredensborg.dk


Rørende billigt dagkort i Nivå
- 75 kr. for en hel dag
- inkl. 2 hav- eller bækørreder. Af John Stæhr E-mail    

Nivå Å er et af de bedste og billigste havørredvande på Sjælland. Der er store chancer for at få en stor havørred på 5 – 6 kg. på krogen - hele året.

Overvejer du at tage på fisketur i en Put & Take sø, så kunne du alternativt overveje at købe et dagkort til Nivå å - the real thing. Der er tilmed penge at spare. Og fangstmulighederne er store.
Husk at genudsætte farvede fisk. Og husk Statens fisketegn.

Fra 16. januar til og med 15. november må du fiske en hel dag i Nivå Å for kun 75 kroner. Det kan ingen Put and Take konkurrere med. Her koster det typisk 150 – 220 kroner pr. dag. Så i Nivå er der nærmest tale om discountpris. Og chancen for at fange en stor havørred eller bækørred er næsten lige så stor som i Put & Take. Og der er ikke noget krav om, at du skal bo i Fredensborg Kommune. Alle kan købe fiskekort til det herlige fiskevand i Nivå dalen.

 
 
Du kan købe fiskekort på www.fiskekort.dk Åen er vist med pil på billedet ved gl. strandvej.
 
 

Når du har købt dagkortet, kan du læse reglerne for dit fiskeri og se et kort over åen der beskriver hvor du må fiske. Du har ca 2 kilometer åbred, hvor du må færdes med fiskestangen i den herlige natur i Nivå Ådal. Visse strækninger er særdeles velegnede til fluefiskeri. Det gælder på strækningen fra Nivå Mølle til Kongevejen. Men de bedste fangststeder findes på strækningerne på begge sider af jernbanebroen – eller ved åens udløb i Øresund.

Undersøgelser har vist at der er masser af store havørreder hele året. Allerede sidst i juni kan du krone anstrengelserne med et par flotte havørreder. Eller en af de meget store bækørreder som også gemmer sig i åen. Man kan også købe dagkortet hos Rodes i Humlebæk.

Det er Nive Å's Lystfiskerforening der sælger dagkortene. De har lejet fiskeretten i Nivå å af Fredensborg Kommune for kun 500 kroner om året - ekstremt billigt. Til gengæld koster en helt almindelig byggetilladelse til en villa 27.000 koner i Fredensborg Kommune. Suverænt dyrest i Danmark. Sådan er der så meget.

Den lave pris er måske forståelig. Et større overskud havner ikke i foreningens kasse - men derimod - som der står i Byrådets beslutning: "Overskud ved salg af fiskekort skal gå til fiskepleje, kanaliseret via "Fonden til fiskeophjælpning og ferskvandspleje i Fredensborg kommune", citat slut. Af fiskekortomsætningen går ca. 8 % til fonden på nuværende tidspunkt. 42% går til lystfiskerforeningen. Ved højere dagpris vil fondens andel vokse med hele merprisen. Omkostningerne vil nemlig være de samme.

Fredning i åen fra og med 16. november til og med 15. januar.

Enhver form for kopiering af denne hjemmeside er ikke tilladt - læs reglerne her ....